Viswa Lab. #168

UNISERVICE/TÜRKİYE
VISWA LAB. FUEL ANALYSIS
BÜLTEN # 168

TEKNİK GÜNCELLEME: 19.12.2009
EPA (U.S. ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY / A.B.D. ÇEVRE KORUMA OFİSİ) SIKI
EMİSYON KONTROL STANDARTLARININ KESİN İLANI

Saygıdeğer dostlarımız,

Bu standartlar silindir başına 30 litreden fazla kapasiteye sahip makinelerle (Kategori 3 Marin Dizel Makineler) ilgilidir. Bu standartlar, Clean Air Act (Temiz Hava Sözleşmesi) ve MARPOL Annex VI gereksinimlerini, uygulama tarihleriyle birlikte dikkate almaktadır. ECA (Emmission Control Area / Emisyon Kontrol Alanı) yakıt sülfür limitlerinin sülfür azaltılmasını oluşturan kısmının dikkate değer bir PM (Particulate Matter / Parçacıklı Madde) emisyonunun azaltılmasını sağlayacağından hareketle, EPA, PM emisyonları için bir standart uygulamaya koymamıştır. Bununla birlikte, EPA, yeni kategori 3 makineler için, HC (Hidrokarbon) ve CO (Karbon Monoksit) emisyonlarının emisyonları ile ilgili bir standardı uygulamaya koymaktadır.

EPA , aynı zamanda, kategori 3 marin dizel makineler için 1000 ppm sülfür oranlı yakıt üretimine müsaade etmek maksadıyla, dizel yakıt programında bir değişikliği de uygulamaya koymaktadır. Bu yakıt gereksinimi, ABD sularında kullanım maksadıyla 1000 ppm üzerinde sülfür içeren yakıtların üretimini ve satışını da genel olarak yasaklayacaktır.

IMO, ABD ve Kanada tarafından, daha sıkı NOx ve SOx emisyon gereksinimlerinin sağlaması maksadıyla önerilen, bu iki ülkenin kıyı şeridinin ECA olarak tanımlanması talebini, prensipte onaylamıştır. Bu tanımlı bölge, kıyıdan 200 mil açığa kadar bir alanı kapsayacaktır.

EPA, gemilerin, düşük sülfürlü yakıt kullanımı ile ulaşılan SOx emisyon azaltım değerlerini sağlayabilecek başka yöntemler de kullanabileceğini açıklığa kavuşturmuştur.

Yukarıdaki Kuzey Amerika Emisyon Kontrol Alanı (ECA) en erken 2012 yılında uygulamaya girecektir. Bu tarihten 2015 yılına kadar, ECA bölgesinde çalışan gemilerin kullandığı yakıtlardaki sülfür oranı %1’i geçemeyecektir. 2015’ten itibaren, sülfür limiti %0,10’a düşürülecektir.

Tüm detaylar için, http://www.epa.gov/otaq/oceanvessels.htm adresinden EPA’nın web sitesine ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki bilgi, gelecek dönemde karşılaşabileceğiniz durumlarla ilgili bir fikir oluşturması açısından iletilmiştir. Gerekli önlemleri almanız için yeterli zaman bulunmaktadır.

Bütün sorularınız için çekinmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Dr. Vis.

İLKFER DENİZCİLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.
Batı Sahil Yolu Cad. Haydar Sok. No: 54  34903 Güzelyalı – Pendik / İSTANBUL
Tel.: (0216) 493 09 62 (Pbx)   Fax: (0 216) 493 09 69
www.ilkfer.com.tr    uniservice@uniservice.com.tr

/ Genel

Gönderiyi Paylaş